General

Bine ai venit!

www.prospero.ro (numit in continuare “Site”-ul) este site-ul oficial de prezentare si shopping online al Prospero, si este proprietatea Prospero SRL.

Accesul si utilizarea prospero.ro, a informatiei, serviciilor si produselor, sunt reglementate de urmatoarele Termeni si Conditii. Folosirea prospero.ro, vizitarea Site-ului sau cumpararea produselor, reprezinta acceptul tau in ceea ce priveste Termenii si Conditiile. Acestea trebuie citite cu atentie inainte de a plasa o comanda.

In calitate de cumparator, prin înregistrarea ta pe acest site și prin datele furnizate de tine în acest sens, esti de acord ca acestea să fie folosite pentru întocmirea facturii legale. Vânzătorul nu va folosi datele de înregistrare decât exclusiv pentru finalizarea în condiții legale a actului de comerț on-line.

Prin adăugarea în coș a unor produse și parcurgerea pașilor pentru finalizarea comenzii, Cumpărătorul își exprimă decizia de cumpărare și obligația de plată, funcție de modalitatea de plată aleasă. Finalizarea comenzii este confirmarea finală și este echivalentul semnăturii contractuale.

Plasarea unei comenzi pe prospero.ro este echivalenta cu o oferta de cumparare a produselor in Termenii si Conditiile de pe site si ne da dreptul de a utiliza informatiile tale personale.

Poti sa plasezi comenzi pe prospero.ro indiferent daca ai sau nu cont personal pe site, insa in ambele cazuri sunt necesare datele personale.

Ne rezervam dreptul de a accepta sau de a refuza comanda ta (in situatiile mentionate mai jos, in sectiunea Comenzi).

Date Personale

Pentru a utiliza prospero.ro este recomandat sa iti faci un cont personal si este necesar sa furnizezi date personale detaliate: nume si prenume, adresa de email, numarul de telefon, adresa de livrare/facturare, si alte informatii, la cerere.

Toate datele personale trebuie sa fie reale, corecte si complete.

Ne rezervam dreptul de a-ti refuza acceptul de utilizare a site-ului, fara nici o obligatie fata de tine, fara notificare.

Produse

prospero.ro comercializeaza produse de panificatie, patiserie si cofetarie artizanale, produse in fabrica Prospero din Timisoara, Romania.

Pe site pot fi cumparate produse standard. Pentru produse personalizate sau comenzi speciale te rugam sa ne lasi datele tale de contact si termenul limita (daca exista) la comenzi@prospero.ro si te vom contacta pentru a definitiva comanda.

Termenul de productie al comenzilor variaza intre 2 si 10 zile lucratoare.

Pretul produselor

Pretul produselor este afisat in LEI cu TVA inclus.

Marcarea produselor – garantia calitatii

Fiecare produs prezinta pe site o descriere si o serie de pictograme care furnizeaza informatii suplimentare privind caracteristicile acestuia, precum: natural, bio, vegan, fara gluten, fara zahar, fara lactoza, etc.

Termenul de valabilitate

Termenul de valabilitate variaza in functie de produs si este mentionat pe eticheta ambalajului. La solicitare va putem comunica termenul de valabilitate inainte de plasarea comenzii.

Comanda

Prospero va putea invalida o comanda finalizată în următoarele situatii:

  • datele de contact sunt incomplete sau eronate și cumpărătorul refuză să le furnizeze, sau nu poate fi contactat.
  • cardul a fost refuzat la plată și nu a fost repetată plata cu un card acceptat; cumparatorul nu a facut dovada platii in cazul optiunii de plata prin virament bancar.
  • cumpărătorul este indecis, refractar sau arată o atitudine ostilă față de furnizor.

În cazul în care un produs comandat, validat și plătit, nu mai poate fi livrat de Vânzător, acesta va restitui in max 7 zile contravaloarea bunului nelivrat în contul indicat de Cumpărător, sau părțile pot decide asupra unui termen de livrare în care produsul comandat va fi din nou disponibil. Cumparatorul poate de asemenea opta să folosească banii virați pentru achiziția altor produse disponibile.

Modificare sau anulare comanda

Daca doresti sa modifici comanda, ne poti anunta cat mai repede la numarul 0752244019, sau pe mail la adresa comenzi@prospero.ro.

Interval orar pentru asistenta/modificari/anulari comenzi:

Luni-Vineri: 10:00-13:30

Confirmare comandă

Confirmarea comenzii tale se va face printr-un email explicit de confirmare. Acest mail va contine si termenul de livrare a comenzii tale.

Comenzile sunt stocate in baza noastra de date. Te rugam insa sa pastrezi insa si tu corespondenta cu noi si confirmarea comenzii.

Anulare comandă

Daca doresti sa anulezi o comanda, te rugam sa ne contactezi cat mai curand prin email sau telefon si vom face tot posibilul sa indeplinim aceasta solicitare.

Daca vrei sa anulezi comanda dupa ce aceasta a fost expediata te rugam sa verifici sectiunea Retururi.

NOTA: Anularea comenzilor in mod repetat de catre acelasi client este considerata abuz, iar acestea vor fi refuzate.

Politica de Preturi. TAXE

Preturile nu includ taxele de livrare.

Preturile afisate pe site sunt preturile care se aplica la momentul cumpararii. Preturile afisate pot fi schimbate fara o notificare prealabila, insa aceste schimbari nu vor afecta comenzile deja confirmate.

Daca doresti factura pe persoana juridica, te rugam sa ne mentionezi toate detaliile pe email la plasarea comenzii.

Metode de Plata

prospero.ro accepta 2 metode de plata a comenzilor: transfer bancar (pe baza facturii proforma emisa de departamentul de vanzari, pentru comenzi mai mari de 500RON) sau plata cu card (online).

Plata cu card – partener MobilPay™ (Netopia)

Carduri acceptate: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, PayPal. Procesarea platilor se efectueza prin procesatorul de plati MobilPay™ si este extrem de sigura, pentru procesarea platilor folosindu-se sistemul 3D Secure si conexiuni securizate. MobilPay™ nu stocheaza datele confidentiale ale cardului tau, ci le trimite criptat pe o conexiune securizata catre banca procesatoare, astfel incat informatiile tale sunt in siguranta. Aceste plati se realizeaza in paginile securizate ale procesatorului de plati, prospero.ro nu are acces la datele cardului tau.

Livrarea cu plata prin transfer bancar

Acesta optiune este valabila pentru clientii persoane juridice, daca sunt intrunite conditiile comunicate de departamentul de vanzari.

In cazul platii prin transfer bancar, cumparaturul va trimite vanzatorului dovada efectuarii platii inainte de livrarea produselor sau la un termen convenit de comun acord.

Livrarea Comenzilor

Termenul de livrare este de 2 – 6 zile lucratoare de la momentul plasarii comenzii, dar aceste termene pot suferi anumite modificari din motive ce nu pot fi prevazute (calamitati, inundatii, inzapezirii, blocaje, etc) sau datorita modului de organizare si logistica a firmei de curierat.

Valoarea minima

Valoarea minimă a comenzii pentru inregistrarea comenzii/livrare : 150lei TVA inclus.

Livrare internationala

prospero.ro nu vinde si nu livreaza marfa in afara tarii.

Preturile afisate pe site nu includ taxele de livrare prin curier. Modificarea destinatiei influenteaza pretul produselor si taxele de livrare aferente.

Costul transportului este 25lei TVA inclus. (in cazul in care adresa de livrare se afla in afara ariei de acoperire Fancourier, taxa de livrare va fi mai mare si va fi comunicata prin email; comanda se va expedia doar dupa primirea acceptului tau privind noua taxa de livrare).

Verificarea si receptia coletelor

Important!: Te rugam sa verifici integritatea coletelor si a marfii în momentul preluării lor de la curier. Ai dreptul de a refuza coletele care prezinta urme de lovituri, deteriorare sau deschidere, ce au putut surveni in timpul transportului. Curierul nu mai poate fi tras la răspundere după semnarea de bună primire a coletului. De asemenea, te rugam sa ne instiintezi in cel mai scurt timp de motivele care au stat la baza refuzului, pentru a-ti retrimite marfa comandata sau a-ti returna contravaloarea acesteia.

In cazul in care orasul de destinatie este Timisoara, comenzile pot fi ridicate si de la unul din punctele de lucru ale Prospero din oraș.

Urmarirea comenzii

Atunci cind comanda ta va fi expediata vei primi un email cu numarul de AWB, cu ajutorul caruia poti urmari parcursul livrarii.

Retururi

Te rugam sa ai in vedere ca produsele Prospero sunt produse naturale, fabricate artizanal fara mixuri, premixuri, aditivi. Ele nu sunt identice si nu se afla intotdeauna pe stoc.

Defecte fabricatie

Produsele Prospero sunt verificate inainte de livrare din punct de vedere al calitatii si conformitatii. Totusi, in cazul sesizarii unor defecte majore de fabricatie te rugam sa ne anunti imediat si implicit se returnezi produsele. In aceasta situatie poti opta fie pentru inlocuirea produselor, fie pentru restituirea contravalorii produselor.

Orice sesizare privind existenta unor defecte de fabricatie dupa o perioada mai mare de 3 zile de la receptia produselor este considerata expirata.

Defectele de fabricatie se refera produsele primite cu defecte.  Defectele de fabricatie nu se refera la particularitatile de culoare, forma ale produselor, atribuite modului artizanal de productie prin care nu se pot obtine produse identice.

Nu se accepta retururile repetate invocand defecte de fabricatie care tin de gust si de preferinte subiective.

Procedura de returnare

Dreptul de retragere – retur produse

In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

  • pentru Comenzile achitate cu card online – prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
  • pentru Comenzile achitate cu OP/Card bancar/prin virament bancar, vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute.

Costurile de returnare a Bunurilor vor fi suportate de Cumparator, iar bunurile vor fi ambalate astfel incat sa nu existe riscul deteriorarii si imprastierii accidentale la transport.

Cumparatorul poate solicita inlocuirea sau returnarea bunurilor ce nu corespund comenzii acestuia (alt gramaj, alt produs decat cel comandat), care au fost expediate gresit dintr-o eroare a Vanzatorului, caz in care costurile de transport vor fi suportate de Vanzator.

Nu se asigura dreptul de retragere pentru bunuri care au fost desigilate, al caror ambalaj a fost deteriorat de catre cumparator, respectiv alte bunuri care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă.

Pentru cumpărătorii persoane juridice sunt valabile alte conditii privind dreptul de retragere – retur al produselor.

Va rugăm sa ne contactati pentru a discuta  Politica de retur a produselor, in cazul persoanelor juridice.

In cazul in care doresti sa returnezi un produs Prospero, trebuie sa ne comunici explicit aceasta intentie, in termen de 3 zile de la receptia produsului pe email la adresa comenzi@prospero.ro.

Dupa analizarea solicitarii tale, iti vom confirma detaliile solutionarii returului.

Toate taxele de returnare sunt suportate si achitate integral, in avans, de Cumparator.

Te vom anunta imediat ce returul tau a fost receptionat la atelier si verificat dpdv al conformitatii cu conditiile de returnare. Ne rezervam dreptul de a accepta sau de a refuza returul numai dupa ce produsele au fost verificate dpdv al conformitatii cu conditiile de returnare de mai jos.

  • în cazul in care produsele nu sunt returnate in termen de 5 zile de la confirmarea returului pe email, sunt deteriorate si/sau fara formularul de retur complet, returul are expeditor incert / care nu poate fi identificat, ne rezervam dreptul de a refuza returul si/sau de a-ti trimite inapoi produsele, pe cheltuiala ta
  • în cazul in care returul este refuzat si iti vom trimite produsele inapoi, iar pachetul este refuzat de tine ne rezervam dreptul de a retine toate sumele achitate.
  • în cazul in care returul se solutioneaza cu un schimb, noul produs va fi expediat in termen de maxim 5-7 zile lucratoare de la receptia si verificarea produsului returnat.
  • în cazul in care returul se solutioneaza cu restituirea contravalorii produsului, aceasta se va efectua in termen de maxim 15 zile lucratoare de la receptia si verificarea produsului returnat.

Toate taxele de returnare sunt suportate si achitate integral, in avans, de Cumparator care gestioneaza singur, in avans, detaliile si costurile generate de expedierea produselor.

NOTA: Nu acceptam pachete cu plata ramburs. Nu acceptam pachete al caror expeditor nu poate fi identificat. Nu ne facem responsabili pentru pachetele piedute sau deteriorate la transport. Nu ridicam colete de la Posta Romana sau orice alt oficiu postal.

Solicitarile repetate de retur de catre acelasi client pot fi considerate abuz.

Restituirea contravalorii produselor

In cazul in care returul se solutioneaza prin restituirea contravalorii produsului, urmatoarele taxe nu se vor restitui – taxa de livrare, comisioanele bancare, alte taxe specifice dupa caz.

Restituirea contravalorii produsului, cu exceptia taxelor care se retin, se va efectua prin banca, in contul furnizate de tine. Vei fi anuntat pe email imediat ce restituirea contravalorii produsului a fost procesata.

Relatii clienti

Pentru orice sugestie, recomandare, observatie te rugam sa ne scrii la comenzi@prospero.ro sau sa ne contactezi la numarul 0752244019 de Luni până Vineri între orele 10:00 – 14:00.

Informatii Legale

Drepturi de autor

Tot continutul site-ului prospero.ro, cu referire exacta, dar fara sa ne limitam, la: design, grafica, logo, text, video, imagini, simboluri, script-uri, cod sursa si alte date, este proprietatea SC PROSPERO SRL si este protejat prin legea drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Orice folosire a acestor informatii fara acordul explicit al SC PROSPERO SRL, este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare.

Confidentialitate. Siguranta datelor

SC PROSPERO SRL se angajeaza sa respecte cu strictete confidentialitatea datelor clientilor. Prin inregistrarea pe prospero.ro declari ca esti de acord ca datele tale personale sa fie incluse in baza de date a companiei, care isi rezerva dreptul de a prelucra, publica, utiliza pentru actiuni de reclama, marketing si publicitate informatiile mai sus mentionate, fara alte obligatii si plati ulterioare. De asemenea, iti dai acordul implicit sa primesti informatii de la SC Prospero SRL in scop publicitar, prin posta, telefon, email, sms sau alte mijloace de comunicare –, cu mentiunea ca poti refuza oricand primirea in continuare a acestor informatii.

Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, SC Prospero SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile mai sus mentionate, datele personale furnizate. SC Prospero SRL nu incurajeaza SPAM-ul, nu comercializeaza, nu ofera si nici nu face schimb cu informatiile obtinute prin intermediul acestui site.

Legislatie

Fara nici o limitare asupra drepturilor tale de consumator, termenii si conditiile acestui site, precum si orice alte situatii, conflictuale sau ne-conflictuale, rezultate din utilizarea acestui site, vor fi guvernate si vor intra sub incidenta prevederilor legale ale Statului Roman.

Mentiuni

Persoanele care viziteaza prospero.ro pot face comentarii, comunicari, sugestii, sau pot solicita alte informatii, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, email-uri in masa sau orice alta forma de spam.

Accesul la site garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal, si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde / revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor SC PROSPERO SRL, fara acordul scris al acesteia.

Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat prin folosirea acestui continut sa nu cauzeze prejudicii nici unei persoane.

Conflicte

Vom face tot posibilul ca orice conflict apărut între SC PROSPERO SRL si clientii sai sa fie rezolvat pe cale amiabilă, prin înțelegere între cele două părți. În cazul în care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale românești din acest domeniu, iar soluționarea conflictului intră în competența instanțelor de judecată din România.

Dispoziții finale

Lansarea unei comenzi pe prospero.ro implica automat acceptarea, fără obiecții, a termenilor și condițiilor de mai sus, acestea fiind echivalente cu un contract valabil incheiat. Termenii si Conditiile prezentate pe acest site se supun OUG 130/2000 & OUG 34/2014 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta si nu afecteaza in nici un fel drepturile consumatorului prevazute de legea aflata in vigoare.

Date societate

S.C Prospero S.R.L – Str. Luncani, nr. 24, Timisoara, Romania

CUI: RO3686583

Număr înmatriculare: J35/1494/1991

Disclaimer Medical

Articolele publicate pe acest site au caracter informativ și nu constituie recomandări sau indicații medicale.

Nicio acțiune nu trebuie făcută sau nu trebuie bazată exclusiv pe conținutul informațiilor din articolele prezentate pe acest site. Vă recomandăm în schimb să consultați un medic.

Conținutul articolelor (text, grafică, imagini) nu intenționează să înlocuiască recomandările, diagnosticul sau tratamentul medicului.

Cereți întotdeauna sfatul medicului sau a unui specialist calificat pentru orice întrebări legate de sănătatea dumneavoastră.

Alergii

Toate produsele sunt fabricate intr-o unitate care proceseaza gluten, lactoza, oua, susan si pot continue urme de unt, oua, susan, gluten. Nu putem exclude riscul contaminarii incrucisate, fapt pentru care recomandam atentie persoanelor suferind de alergii.

Sugestii/ReclamaȚii

In situatia in care aveti orice sugestii, nelamuriri sau intrebari referitoare la produsele si conditiile existente pe prospero.ro, va rugam sa accesati sectiunea contactde pe site.

Ne straduim sa va oferim servicii si produse fara cusur, dar pot aparea situatii in care noi, furnizorii sau colaboratorii nostri gresesc, caz in care va rugam sa ne contactati in cel mai scurt timp posibil.

In situatia in care doriti sa faceti o sesizare sau reclamatie, va rugam sa ne contactati telefonic la numarul 0752244019, de luni-vineri intre orele 10:00-14:00  sau trimiteti un mail la adresa sugestii@prospero.ro in atentia Departamentului Relatii Clienti.

Interval orar pentru trimiterea sugestiilor sau sesizarilor dvs.:
Luni-Vineri intre orele 10:00-14:00, cu exceptia Sarbatorilor Legale.