Facem pâine, prăjituri, produse de patiserie. Dar ne dorim să îi și învățăm pe cei care ne trec pragul să pună întrebări. Cum a fost făcută pâinea asta? Ce ingrediente sunt de fapt în prăjitura pe care o mănânc? Ce înseamnă artizanal?
Sunt întrebări pe care ni le-am pus și noi, și ne ghidăm după răspunsurile la care am ajuns.
Artizanal nu înseamnă să facem lucrurile ca acum 100 de ani. Folosim tehnologia inteligent acolo unde putem ca să reducem munca fizică care nu aduce niciun beneficiu produselor. Așa, brutarii noștri se pot concentra mai bine pe lucrurile care contează mai mult. Iar pâinea poate fi pregătită la fel cum am face la noi acasă.
Știm deja că natural e cel mai bine, așa că lăsăm natura să își facă cursul. Da, am putea trișa cu premixuri și amelioratori, dar undeva s-ar simți: în gust și în sănătate.
Ingredientul cel mai scump cu care lucrăm este timpul: avem fermentări lungi, iar maiaua este esența, elementul comun care stă la baza tuturor produselor noastre, indiferent că vorbim de pâine, patiserie sau cofetărie. Respectăm procesul, alegem doar ingrediente naturale și nutritive. Încercăm mereu să perfecționăm rețetele că să folosim mai puțin zahăr, mai puține grăsimi sau sare.
Pâinea contează, zicem noi de fiecare dată. Nu facem doar pâine, facem ceva ce ajunge pe masa clienților noștri (și a noastră) în fiecare zi, iar doar asta e un gând suficient de serios pentru noi. Dacă ne dorim o societate sănătoasă, trebuie să îi și dăm de unde să aleagă.